Кнедли с рукола и шам фъстък

MarianaMariana
Джедай
7
720
04/01/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо316
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително обелените картофи се сваряват до готовност в подсолена вода, след което се намачкват като за пюре. Към тях се добавят 2 с.л. брашно, яйцата, натрошените сухари, черен пипер и сол на вкус.

Руколата се бланшира в подсолена вода, след което се нарязва на ситно и се добавя към картофената смес. Прибавя се натрошеният шам фъстък и са обърква добре.

От сместта се приготвят малки тестени топки, които се овалват в брашно и се варят в 2-3 л вряла подсолена вода. Готови са, когато изплуват на повърхността. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната течност.

За приготвянето на соса трябва да загреете маслото и да запържите в него 1 с.л. брашно до златисто. Соевият сос и млякото се загряват, след което постепенно се добавят към запърженото брашно при непрекъснато бъркане. Гответе до сгъстяване.

Кнедлите се поднасят със сос, подправени с малко лимонов сок.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар