ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Тесто»Козуначено тесто

Козуначено тесто

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1131k
Козуначено тесто1 / 2
01/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Месенето на козунаци е детска ..., не не е детска игра, но не и трудно. Вижте как се прави!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в тава, прави се кладенче по средата и в него се изсипва размитата в 2 с.л. хладка вода мая, захарта, солата и яйцата.

Брашното се размесва до получаване на тесто, което не е много меко в началото. Месенето е продължително, за да се получи гладко тесто, като от време на време се прибавя и малко мляко.

Маслото се смачква и към него се прибавя 1/3 от тестото, меси се до получаване на еднородна смес. След това на 2 пъти се прибавя и останалото тесто.

Омесеното тесто се оставя да втаса на умерена температура най-малко 4 часа преди да се употреби.

Рейтинг

4.7
58
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Тази рецепта наистина е объркана, няма логика с тези грамажи които са написани.
07.04.2018 00:21
2
Христина
Христина
Абсурдна рецепта!Колко тесто ще се получи от 250г. брашно?
02.08.2013 18:01
6
2
Работи!
Работи!
Предполагам, че е въпрос на вкус - при мен се получи много добре. Но аз по принцип не си падам по супер сладкото. Така че, дерзайте. Ако го обичате по-сладък просто увеличете захарта.
02.08.2013 14:52
мен
мен
с 10 гр. захар не виждам как ще се получи козуначено тесто
02.08.2013 14:35
2
веси
веси
Тази рецепта не може да е за козуначено тесто.Да стане на конци му трябват още мас и олио.
24.07.2013 09:12
2
kiki
kiki
повечето от рецетите тук са фалшиви и нямат нищо общо истинските...
05.06.2013 09:40
7
Дани
Дани
Тази рецепта ми изглежда странна и тъкмо поради това интересна. Малко брашно, захар само за маята, повечко масло и мноооооого яйца. Излиза, че ако се замеси тесто с 1 кг. брашно, трябва да се сложат 12 яйца. А какво означава да се смачка маслото? Да се намачка заедно с 1/3 от брашното разбирам, но само масло как се мачка и защо? Надявам се да получа бърз отговор, тази рецепта със сигурност ще я изпробвам, дори да е най-странната на света. Много съм любопитна да видя крайния резултат.
09.04.2013 10:44
7
1