Лукчета в гърне по грузински

Марина НордМарина НордНовак1219
21/02/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Балучката (лукчетата) и чесънът се обелват, доматите се настъргват. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в загрятото олио.

Добавят се доматите, балучката, скилидките чесън, червеният пипер, виното и малко вода.

Поръсва се със сол, разбърква се и се пресипва в гърне. Оставя се да къкри на слаб огън до омекването на дребния лук и се добавя брашното, размито в малко вода.

Ястието е готово, когато сосът се сгъсти.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар