Домашна шоколадова торта с бишкоти

ЦветиЦветиНовак
14/02/2018
"Лесно е да кажеш Обичам те с тази Домашна шоколадова торта с бишкоти "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95 862
  • Преглеждания за месеца263
  • Преглеждания за седмицата98
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме на пяна маслото с пудрата захар. Варим до сгъстяване млякото, какаото и 100 гр. настърган шоколад. След като изстине, прибавяме към масления крем млечната смес при непрекъснато бъркане. След като сместа стане хомогенна добавяме един по един двата жълтъка и ванилията.

Във форма за торти подреждаме един ред бишкоти, които предварително сме потопили в прясно мляко за съвсем кратко време. Намазваме с крем. Отгоре натрошаваме целувки, бишкоти и ореховки. Отново намазваме с крем. Пак поставяме крем и повтаряме процедурата докато свършат продуктите.

Оставяме шоколадовата торта в хладилник за едно денонощие. Поднасяме я обилно поръсена с настърган шоколад.

В средата правим кръг от ядките.

Рейтинг

5 15
4 7
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Нина Йорданова
Жълтъците сурови???Без да са минали топлинна обработка?!
6
0
Vanya Boyadzhieva
Vanya Boyadzhieva
30.01.2019 16:18
Здравейте, може ли вместо шоколад да се използва шоколадов ковертюр? Също орехивките горе - долу колко грама трябва да е едната? Взех едни които са доста големи.
0
0