Резени от ананас, пържени в тесто

MarianaMariana
Джедай
198
106
102
19/02/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете брашното, виното, захарта, лимонената кора и канелата и разбъркайте добре. Оставете сместа да престои една нощ в хладилника.

Извадете тестото да се отпусне. Отделете белтъка и го разбийте на пухкав сняг, след това го прибавете внимателно към тестото. Отцедете ананасовите резени.

Оваляйте резените в брашното, топнете ги в тестената смес и пържете в загрята мазнина, като поддържате с щипка или шиш резените да не паднат на дъното на съда.

Пърженето продължава по 2 минути на страна, а готовите резени се изваждат на салфетка, за да се отцедят. По желание могат да се овалят в пудра захар и канела.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар