ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Домашен ябълков щрудел

Домашен ябълков щрудел

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Домашен ябълков щрудел
23/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10-12 парчета
"Само показваме! Ако искате да го опитате, ще трябва да си го направите сами!"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • масло - 125 г, може и маргарин
  • захар - 50 г пудра
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • бакпулвер - 2/3 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • ябълки - 1 кг
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • стафиди - по желание
  • галета - 4 - 5 с.л., може и ситно надробен сух хляб
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се не много твърдо тесто от първите продукти (трябва да е лесно за разточване. Тестото се разделя на 2 и се разточват 2 кори с големината на тавичката за печене. Тавичката се намазнява и се слага първата кора, върху която се слага плънката.

Пригответе плънката като настържете ябълките (може и да ги нарежете на тънки парченца), наръсете ги със захарта, канелата, орехите и накрая галетата. Отгоре сложете втория блат, като добре притиснете с ръце по краищата, за да излезе въздухът.

Набодете сладкиша с вилица и го сложете да се изпече до зачервяване в загрята фурна.

Рейтинг

4.4
56
42
32
20
10
Дай твоята оценка: