Тас кебап по македонски

AdminAdmin
Дарт Вейдър
16
423
509
2k
22/07/2011
"Македонците твърдят, че знаят как се приготвя най-вкусният тас кебап!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 552
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порционни парчета по 25 - 30 г. Посолява се, поръсва се с част от черния пипер и бахар (едро смлени или счукани) и леко се запържва в мазнината.

В същата мазнина, след изваждането на месото, се задушава дребно нарязаният лук, като се добавя малко бульон. Когато лукът омекне, се слага разреденото доматено пюре. Сместа се задушава, докато остане почти на мазнина, след което се поръсва с червения пипер, разбърква се и се разрежда с горещ бульон или вода.

В получения сос се връща месото и се добавя останалият черен пипер (на зърна). Съдът се похлупва с капак и се оставя на тих огън до омекването на месото. 10 - 15 минути преди да се отстрани от огъня, ястието се поръсва със запеченото брашно и запърженото прясно масло. Покрива се с капак и се оставя да къкри, докато се свърже сосът.

Готовото ястие се освежава с дребно нарязан магданоз. Поднася се с гарнитура от варен ориз или с друг вид гарнитура.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар