Калмари с чесън и лимон

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
308
288
12/02/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 029
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 125 дългозърнест
  • бульон - 300 мл рибен
  • калмари - 250 г
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • кориандър - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го сипете в тенджерка заедно с бульона. Щом заври бульонът, намалете леко огъня, сложете капака и гответе 10 минути, след което махнете от котлона.

Почистете калмарите и ги нарежете. Смесете лимоновата кора, счукания чесън и нарязания лук, прибавете калмарите в тази смес. Загрейте грил тиган и запечете калмарите за 3-4 минути.

Поръсете ги с кориандъра и лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер. Отцедете ориза и го сервирайте веднага с калмарите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар