Пиле с маскарпоне

30/08/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Когато на маскарпонето му стана скучно да се грижи за добрия имидж и вкус на тортите, той си уреди среща с едно страхотно пиле. А резултатът бе повече от отличен "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 622
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете почистеното пиле по дължина на гръдната кост и направете възможно най-много резени по гъра му.

Смесете маскарпоне със сол, розмарин и черен пипер и запълнете с тази смес разрезите по пилето, а с остатъка намажете и долната част.

Загрейте зехтина и запържете пилето от двете страни до зачервяване. Преместете го в тава и сложете да се пече.

В тиган се смесват останалото сирене и лимоновия сок и се вари до сгъстяване.

Пилето се залива с приготвения сос.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар