ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Антипасти със зеленчуци и свежо сирене

Антипасти със зеленчуци и свежо сирене

MarianeMariane
Джедай
202128261
Антипасти със зеленчуци и свежо сирене
17/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 бр.
  • тиквички - 400г
  • резене - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава червен
  • мащерка - 2 - 3 клончета
  • зехтин - 100 мл
  • сирене - 150 г свежо козе
  • сметана - 75г заквасена
  • босилек - 2 с.л. песто
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците и нарежете тиквичките, патладжана, резенето и доматите на шайби с дебелина 0.5 см. Почистените скилидки чесън се разполовяват, а лукът се нарязва на тънки шайби.

1/3 от зехтина е загрява и в него се запържват нарязаните зеленчуци, като мазнината се овкусява с клонките мащерка и разполовените скилидки чесън.

Тиквичките, патладжанът и резенето се пържат по 2-3 минути на страна, а доматите - само по 30 секунди на страна. Запържените зеленчуци се подправят със сол и черен пипер на вкус.

Козето сирене се намачква с вилица, смесва се със сметаната и се овкусява със сол и челен пипер. Към тях се добавят смлените листа босилек и 2 с.л. зехтин.

От зеленчуците се оформят различни фигури, като между тях се поставя от млечната смес. Поднася се студено.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: