Чийзкейк с лайм и кокос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
02/02/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 349
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на единия лайм се настъргва. Сокът се изцежда. Маслото се разтопява, без да кипва. Добавя се кората на лайма. Всичко се разбърква и се сваля веднага от котлона.

Бисквитите се смесват с кафявата захар, добавя се маслото с кората от лайм. Сместа се слага във форма за торта, като се оформя блат с дебелина 1 сантиметър и се притиска. Пече се 10 минути на 180 градуса. Крема сиренето се смесва с яйцата и с половината от сметаната.

Добавя се сокът от лайм, брашното и половината от захарта. Сместа се излива върху тестото, заглажда се и се пече 40 минути на 180 градуса. Вади се и се оставя да се охлади. Останалата сметана се смесва с останалата захар и с тази смес се покрива кейкът.

Оставя се за 4 часа в хладилник. Приготвя се украса, като захарта се смесва с кокосовите стърготини. Лаймът се обелва, разделя се на парченца, които се овалват в сместа от захар и кокос и с тях се украсява чийзкейкът.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар