Крем супа от тиква с пармезанов чипс

03/02/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява до готовност, бульонът се запазва. Тиквата се завива във фолио. Чесънът се завива в друго парче фолио. И двете пакетчета се слагат в тава и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Чесънът се вади и тиквата се пече още 15 минути. Тиквата се вади и се пасира.

Добавя се чесънът и пилешкото месо и всичко се пасира заедно, като се добавя топъл бульон, за да стане сместа еднородна. Добавя се останалият бульон и се приготвя чипс от пармезан.

Сиренето се настъргва на ситно. В тава се слага хартия за печене и настърганият пармезан се изсипва на малки кръгчета. Пече се 5 минути на 180 градуса.

Фурната се изключва, след 2 минути тавата се вади и след това кръгчетата се слагат върху бутилка или точилка, за да изсъхнат. Супата се разпределя в чинии, добавя се по една супена лъжица сметана, малко мащерка и чипс от пармезан.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар