Ябълков крамбъл

MarianeMariane
Джедай
202133322
Ябълков крамбъл
02/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5-6
"Студен ябълков десерт, който ще надмине очакванията ви"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 големи
  • захар - 60 г (1/4 ч.ч.)
  • брашно - 1 с.л.
  • лимони - 1 с.л. сок
  • масло - 2 с.л. краве
  • за маслените трохи
  • брашно - 160 г (1 ч.ч.)
  • овесени ядки - 100 г (1/2 ч.ч.)
  • захар - 125 г (1/2 ч.ч.)
  • канела - 1/4 ч.л.
  • сол - щипка
  • масло - 175 г (3/4 ч.ч.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълките и ги нарежете на резени. Добавете към тях захарта, брашното и лимоновия сок и объркайте добре. Използвайте 2 с.л. масло, за да намажете дъното на 20-22 см тава и отгоре изсипете ябълковата смес.

В отделен съд смесете продуктите за маслените трохи (без маслото) и ги разбъркайте добре. Добавете и ситно нарязаното масло, като обърквате с пръсти.

Получените маслени трохи се разпределят върху ябълките. Крамбълът се пече 40-45 минути в предварително загрята на 190 г фурна. Поднася се студен с кисело мляко или сметана.

Бон апети!

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: