Салата от карфиол

АленаАленаНовак
07/03/2010
"Когато доматите и краставиците слизат от трапезата, на тяхно място достойно застава карфиолът!"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65 250
  • Преглеждания за месеца312
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на малки розички и се измива добре. Задушава се в подсолена вода, в която се сипва и олиото. Когато карфиолът се задуши се изважда и изцежда.

Млякото се разбива и в него се слага счукания чесън.

Все още топъл върху карфиола се полива с млякото. Отгоре се поръсва с черен пипер и червен пипер и ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 4
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
дуди
дуди
20.11.2014 17:12
Уффффф купих си карфиол, но нямам магданоз...голяма съм шундофера. Дали ще стане без магданоз!?
4
0
Лидия
Лидия
19.09.2013 19:27
Благодаря, спасихте ме. Нападнаха ме гости, а нямах нищо за салата, освен карфиол. Получи се чудесно с тая рецепта и сега си чакам гостите спокойно. :)
2
0