Къри с боб Черно око

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
23/10/2010
Готвене150 мин.
Общо150 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 346
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието се приготвя с боб Черно око, който е популярен в индийската кухня, а неговият вкус наподобява този на лещата. Бобът се накисва един ден предварително във вода. Слага се на котлона да заври с чиста вода, а след като кипне се добавят смляният кориандър, смляният кимион, куркумата и сол на вкус. Вари се така около 35-40 минути.

Накълцайте лука и чесъна. Загрейте мазнина в тиган, сложете ги да се запържат заедно с джинджифила и целите семена кимион за 10 минути. Добавете накълцания на ситни парченца домат и оставете на котлона за още 5 минути.

В тази смес изсипете боба с почти цялата му течнос, но ако е много, излейте известно количество. Ястието се оставя на котлона, докато заври, след което се отстранява.

Поднесете с пресен магданоз или кориандър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар