Дроб-сарма от гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
340
438
50
848
Дроб-сарма от гъби
31/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции5
"Най-търсената рецепта за Великден - Дроб-сарма от гъби! Вижте тук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани гъби сварете в подсолена вода и ги отцедете.

Задушете нарязания ситно лук в мазнината с малко водичка. Разбъркайте с червения пипер и добавете гъбите и ориза.

Залейте с 1 ч.ч. от бульона на гъбите и гответе, докато течността се поеме. Снемете от котлона и объркайте с черен пипер и нарязан магданоз.

Предварително пригответе палачинки, слагайте във всяка една от сместа и завийте едри сарми. Подреждайте ги в намазнена тава и ги запечете.

Залейте ги с разбитите яйца и кисело мляко и доопечете.

Тази рецепта е типична за Средногорието.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: