Италианска крем супа от скариди

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
239
27
220
04/01/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо677
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите се сваряват в 1 литър вода и се нарязват. Запържват се с нарязаните на ситно моркови и лук. Сместа се пасира.

Смесва се с бульона, в който са се варили скаридите. Брашното се запича на сух тиган до златисто и се размива с малко вода. Добавя се към супата и се вари 10 минути на бавен огън.

Сваля се от котлона и се охлажда леко. Жълтъкът се разбива и на тънка струйка в него се влива горещото мляко. Яйчената смес се добавя в супата и тенджерата се слага на котлона на бавен огън, докато сместа се сгъсти, без да кипва. Сервира се с крутони.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар