Американски празничен кейк

Марина НордМарина НордНовак1219
02/01/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се накисват в уискито за 10 минути. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Шам фъстъкът се нарязва на ситно. Вишните и ананасът се слагат в купа, заливат се с лимонов сок и се разбъркват. Маслото се затопля до стайна температура, добавят се захарта и лимоновата кора.

Добавят се яйцата. Добавя се по малко брашното, след това се добавят стафидите с уискито, шам фъстъкът и всичко се разбърква. В тава, постлана с хартия за печене, се излива тестото.

Пече се 2 часа и половина на 150 градуса. Фурната се изключва и тавата се вади след 10 минути. Крушите се режат на четвъртинки, портокалите се режат на резени, без да се белят.

От захарта и чаша и половина вода се вари сироп, добавят се плодовете и се варят 40 минути на бавен огън. Вадят се, отцеждат се, подсушават се с хартия и се украсява кейкът.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар