Пъстърва с чеснов сос върху канапе от картофи

01/01/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо748
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и в него се запържва нарязаният на ситно чесън. Добавя се брашното и се запържва 1 минута. Добавя се сметаната. След като сосът започне да се сгъстява, се добавя малко вряла вода и сол.

Щом сосът кипне, котлонът се изключва и съдът се похлупва с капак. Морковите се настъргват, лукът се реже на ситно и заедно с морковите се запържва в олиото. Картофите се режат на кръгчета.

Слагат се в тавичка, добавя се малко сол и олио. Върху картофите се слага рибата, отгоре – морковите с лука и върху тях- сосът с чесън. Пече се 40 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар