ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Такос»Бразилски такос

Бразилски такос

EfrosiaEfrosia
Джедай
942
4k
10
15k
Бразилски такос
14/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
"Не е нужно да ходите чак до Бразилия, ние ви я предлагаме тук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го запържете до готовност заедно с каймата. Овкусете със сол и малко черен пипер. Към тях прибавете да се запържат леко чили соса, чушките, нарязани на ивици, маслините, доматите - на кубчета, нарязаните пера зелен лук и топеното сирене.

След като са готови, оставете тази смес да изстине и я смесете с накъсаната маруля.

За да приготвите питките такос в айрана се сипват содата и солта, след което се добавя пресятото брашно. Разделя се на 4 топки, разточва се на тънки питки, които се изпичат в сух тиган - трябва да образуват мехурчета. Сложете част от плънката в питките и ги завийте на рула.

Може да поднесете със сос гуакамоле по желание.

Рейтинг

5 14
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: