ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Такос»Бразилски такос

Бразилски такос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Бразилски такос
14/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
"Не е нужно да ходите чак до Бразилия, ние ви я предлагаме тук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 г кайма
  • лук - 1 глава
  • чили сос - 4 с.л. с чесън
  • чушки - 2 броя - жълта и зелена
  • домати - 2 броя
  • маслини - 10 - 12 броя без костилките
  • кориандър - 2 с.л. прясно нарязани листа
  • лук - 4 пера зелен
  • топено сирене - 4 резена
  • олио - 2 с.л.
  • маруля - 4 листа
  • айран - 120 мл за питките такос
  • сол - 6 г
  • сода бикарбонат - 6 г
  • царевично брашно - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го запържете до готовност заедно с каймата. Овкусете със сол и малко черен пипер. Към тях прибавете да се запържат леко чили соса, чушките, нарязани на ивици, маслините, доматите - на кубчета, нарязаните пера зелен лук и топеното сирене.

След като са готови, оставете тази смес да изстине и я смесете с накъсаната маруля.

За да приготвите питките такос в айрана се сипват содата и солта, след което се добавя пресятото брашно. Разделя се на 4 топки, разточва се на тънки питки, които се изпичат в сух тиган - трябва да образуват мехурчета. Сложете част от плънката в питките и ги завийте на рула.

Може да поднесете със сос гуакамоле по желание.

Рейтинг

4.4
514
46
32
21
10
Дай твоята оценка: