Сьомга на грил с лимони

ЕфросияЕфросияНовак301
15/10/2010
"Сьомгата има нужда само от малко лимон и лека кулинарна обработка, за да се превърне в перфектния обяд "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 219
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • сьомга - 900 г филе, нарязано на 4 парчета
  • лимонов сок - от 1 цитрус
  • масло - 60 г
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - пресен за украса, може и копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила на максимална степен. Поръсете сьомгата с лимоновия сок, намажете я с маслото и я овкусете със сол и черен пипер.

Парчетата риба се поставят на грила с кожата надолу. Пекат се около 15 минути, като се обръщат от двете страни.

Сервирайте сьомгата с парчета лимон, запечени също на грила и стрък магданоз за украса.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар