Лешникови целувки с глазура от кафе

11/01/2015
Приготвяне35 мин.
Готвене100 мин.
Общо135 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 9 бр. (белтъци)
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • лешници - ½ ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • ягодов конфитюр - 3 с.л.
  • пудра захар - 200 г
  • еспресо - 4 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се добавя захарта. Лешниците се запичат и се смилат. Добавят се към белтъците заедно с брашното.

Сместа се шприцова в тава, постлана с хартия за печене. Пече се на 130 градуса около 80 минути. Пудрата захар се смесва с кафето и маслото и се разбива до пяна.

Готовите целувки се мажат са ягодов конфитюр и се слепват по две. Намазват се с глазурата с кафе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар