ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета по селски

Пилешки дробчета по селски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Пилешки дробчета по селски
Снимка: Admin
1 / 7ВИДЕО
19/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
"Пилешки дробчета обичате ли? Ето класическата рецепта!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете добре. В дълбок тиган загрейте мазнина и изпържете дробчетата до готовност, след което ги извадете от олиото.

В същия тиган сложете да се запържи нарязания на полумесеци лук, след което настъргания на съвсем ситно морков и разполовените гъбки. Поръсете с червен пипер и добавете нарязаните на дребно печени чушки. Залейте с червеното вино.

Добавете доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода, а след това и пилешките дробчета. Подправете на вкус с черен пипер, малко чубрица и сол.

Сервирайте с накълцан пресен магданоз. Дробчетата по селски се съчетават добре с гарнитура от сварени картофи.

Рейтинг

5 34
4 25
3 23
2 8
1 1
Дай твоята оценка: