Пилешки дробчета по селски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
19/05/2017
"Пилешки дробчета обичате ли? Ето класическата рецепта!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
44 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо561 864
  • Преглеждания за месеца7331
  • Преглеждания за седмицата196
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена44

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете добре. В дълбок тиган загрейте мазнина и изпържете дробчетата до готовност, след което ги извадете от олиото.

В същия тиган сложете да се запържи нарязания на полумесеци лук, след което настъргания на съвсем ситно морков и разполовените гъбки. Поръсете с червен пипер и добавете нарязаните на дребно печени чушки. Залейте с червеното вино.

Добавете доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода, а след това и пилешките дробчета. Подправете на вкус с черен пипер, малко чубрица и сол.

Сервирайте с накълцан пресен магданоз. Дробчетата по селски се съчетават добре с гарнитура от сварени картофи.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 34
4 25
3 23
2 8
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Христо Славейков
Страхотно мезе стана!
0
0
Потребител#217521
За първи път правя такива дробчета. Получиха се уникални. Гостите си “облизаха пръстите” .
7
0
К К
К К
17.05.2016 21:23
Вкусно са приговени!
4
4