Пилешки дробчета по селски

19/05/2017
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Пилешки дробчета обичате ли? Ето класическата рецепта!"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307 923
  • Преглеждания за месеца8745
  • Преглеждания за седмицата3995
  • Коментари20 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете добре. В дълбок тиган загрейте мазнина и изпържете дробчетата до готовност, след което ги извадете от олиото.

В същия тиган сложете да се запържи нарязания на полумесеци лук, след което настъргания на съвсем ситно морков и разполовените гъбки. Поръсете с червен пипер и добавете нарязаните на дребно печени чушки. Залейте с червеното вино.

Добавете доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода, а след това и пилешките дробчета. Подправете на вкус с черен пипер, малко чубрица и сол.

Сервирайте с накълцан пресен магданоз. Дробчетата по селски се съчетават добре с гарнитура от сварени картофи.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 34
4 25
3 23
2 8
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Потребител#217521
За първи път правя такива дробчета. Получиха се уникални. Гостите си “облизаха пръстите” .
0
0
Катя Благоева
Вкусно са приговени!
4
3
bvb09
bvb09
19.01.2016 08:53
А кингса как е:D
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв