Пълнени патладжани

Fat BertaFat Berta
Джедай
340
438
50
854
Пълнени патладжани
17/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене70 мин.
Общо120 мин.
Порции6
"Патладжани за душата, ето това ни се хапва днес"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните трябва да обелите, издълбаете и да ги посолите, за да се отцедят от горчивината за около 30 минути. Изплакнете ги и ги подсушете.

Объркайте каймата с настъргания лук, подправки на вкус и добавете 1 ч.л. оцет. Добавете и малко галета в плънката.

Запържете 2-3 глави лук. Сложете патладжаните да се пържат в отделен съд и добавете запържения лук.

След това прибавете нарязаните домати и подправете със сол, пипер и магданоз. Долейте малко вода и варете до готовност. Накрая застройте ястието с разбити яйца и кисело мляко.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: