Пълнени патладжани

Fat BertaFat Berta
Джедай
353548501k
Пълнени патладжани
17/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Патладжани за душата, ето това ни се хапва днес"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните трябва да обелите, издълбаете и да ги посолите, за да се отцедят от горчивината за около 30 минути. Изплакнете ги и ги подсушете.

Объркайте каймата с настъргания лук, подправки на вкус и добавете 1 ч.л. оцет. Добавете и малко галета в плънката.

Запържете 2-3 глави лук. Сложете патладжаните да се пържат в отделен съд и добавете запържения лук.

След това прибавете нарязаните домати и подправете със сол, пипер и магданоз. Долейте малко вода и варете до готовност. Накрая застройте ястието с разбити яйца и кисело мляко.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: