Специалитет с кайма на фурна

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
09/08/2017
"Чудите се какво ще хапвате днес? Ето една прекрасна и вкусна идея!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
88 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо790 343
  • Преглеждания за месеца1095
  • Преглеждания за седмицата145
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена88

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.

Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, я върху тях и останалата кайма. Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.

Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 29
4 20
3 6
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#219148
.....да има една турска рецепта която се казва "Антакия кебаб". Тази е подобна. Вкусно е !!!!
0
0
Анонимен
Анонимен
28.08.2018 15:24
Само не разбрах колко яйца трябват -2,3,5
4
1
К К
К К
17.05.2016 21:14
Богато и вкусно приготвено!
10
8