Патица с грозде, сини сливи и сметана

10/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 860
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Няколко дни предварително преди да приготвите патицата обработете сините сливи, като ги накиснете за един ден в силен чай. След това го отцедете и ги набодете с игла. Залейте ги с 1/2 от виното и оставете да се киснат 3-4

дни.

Вътрешността на патицата се поръсва със сол, 1/2 от черния пипер. Сложете 6-7 сливи, накълцаните гъби, орехи, зашийте патицата и сложете да се изпържи в дълбока тенджера със сгорещена мазнина.

Залейте патицата с останалата част от виното, прибавете 1-1 и 1/2 ч.ч. вода, черен пипер, сол, похлупете тенджерата и варете на слаб огън 1 час. Прибавете останалите сливи и оставете на котлона за още около 10–15 минути.

От бульона в тенджерата пригответе сос, като прибавите остатъка от виното и варите около 5 минути без да похлупвате. След това прибавете сметаната и бъркайте до получаване на хомогенен сос.

Патицата се сервира топла на порции, украсена със сливи, грозде, малини и полята със соса.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар