Рататуй с патладжани

07/12/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо782
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате грила. Нарежете патладжана на 2-сантиметрови парчета, след което ги оваляйте в зехтин и ги изпечете, докато станат кафяви.

Нарежете резенчета на кубчета. В голям тиган загрявате 1 с.л. от зехтина и на среден огън запържвате лука, докато стане златист.

Прибавете чесъна, чушката и тиквичките и гответе още 10 минути. Добавете доматите и нарязания патладжан, подправките, солта и черния пипер. Покрийте и оставете да къкри на тих огън за 20 минути.

Махнете капака и оставете още 25 минути, докато всички зеленчуци са меки и соса леко се втвърди. Поднесете топло или на стайна температура.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар