Мармалад от сини сливи с орехи

10/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Ароматна комбинация от сини сливи и орехи, която ще ви накара да оближете бурканчето!"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо150 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 198
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разрежете почистените сливи на половинки и махнете костилките. В голяма тава изсипете върху сливите захарта и ги оставете да престоят за няколко часа. Смесете оцета и водата и ги наръсете със сместа.

Тавата се слага във фурната и сливите се пекат, докато сиропът се сгъсти. Мармаладът се пече около 2 часа. Направете проверка за желаната гъстота като капнете капка върху порцеланова чиния. Готовата смес не трябва да се разлива.

След това прибавете канелата, лимонотузуто и орехите. Мармаладът от сини сливи се разбърква добре и се изсипва горещ в сухи и затоплени буркани.

Запечатайте бурканите и ги съхранявайте на хладно и тъмно място.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 10
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Roksi
Roksi
21.08.2018 21:21
С каква цел се слага оцет?
0
0
Н
Н
22.08.2013 14:42
Стана много хубаво. Само дето лимонената киселина трябва да е по - малко, иначе става много неприятно кисело.
Като цяло от 2 кг и 500 искарах около 5 малки бурканчета, което значи че за 5 кг. около 10 буркана ще стигне. Добре е .
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв