ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Чушки»Гръцки пълнени зеленчуци

Гръцки пълнени зеленчуци

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321161235
Гръцки пълнени зеленчуци
26/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. жълта
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • бадеми - 50 г бланширани
  • ориз - 75 г
  • стафиди - 2 с.л.
  • бадеми - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 190 градуса. Нарежете доматите на половини и издълбайте вътрешността с чаена лъжичка. Оставете доматите да изсъхнат върху кухненска хартия с вътрешността надолу. Едро накълцайте останалата част.

Разполовете чушките, но оставете дръжките цели. Почистете от семките и намажете чушките с 1 с.л. от зехтина, след което ги подредете в тавичка и запечете за 15 минути. След това подредете чушките и доматите в плитък съд за печене, овкусете ги със сол и пипер.

В останалия зехтин запържвате лука за 5 минути. Прибавете чесъна и ядките и запържете още малко. Поднесете зеленчуците със сместа и декорирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: