Омлет от праз, чушки и спанак

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
06/12/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо549
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загрявате зехтина в тиган и добавяте чушката. Запържвате на среден огън, като разбърквате внимателно за 6-8 минути, докато омекне и започне да става леко кафява по краищата.

Прибавете ½ ч.л. кимион и запържете още 1-2 минути, като отново разбърквате, за да не прегори.

Добавете праз-лука, след което частично покрийте тигана и оставете за 5 минути, докато лукът омекне. Подправете на вкус със сол и черен пипер.

След това добавете спанака и покрийте, докато омекне за около 3-4 минути, разбъркайте с останалите зеленчуци и сложете ядките.

Разбивате яйцата със солта, пипера и останалия кимион, босилека и магданоза.

Прибавете към останалите продукти в тигана и гответе на слаб огън, докато дъното на омлета се оформи и започне да става кафяво.

Загрявате предварително грила и слагате омлета, но внимавате да не прегорят яйцата. Нарежете на резени и поднесете топло ястието, гарнирано с кресон и поръсено с пармезан.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар