Начин на приготвяне
Разделете пилешките гърди и оформете от тях пържолки.
Направете смес от червен пипер, сол, черен пипер, две или три лъжици олио и подправка за пиле. Намажете хубаво месото и го наредете в тавичка. Печете на 180 градуса за около 20 минути.
През това време настържете доматите. Сложете ги в касерола на котлона и добавете черен пипер, сол, щипка захар и листенцата пресен босилек и нишестето. Разбъркайте добре докато се сгъсти.
Залейте с доматената смес пилешките гърди и ги върнете във фурната за още 10мин, след което ги поръсете с настъргания кашкавал и го запечете.
Поднесете ястието поръсено с пресен магданоз или листенца босилек, според вкуса. Бон апетит!
Вижте също как да си приготвите пиле Монтерей или разкошни пилешки медальони в маслен сос.















