Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пилешко филе с кашкавал и домати на фурна

Пилешко филе с кашкавал и домати на фурна

Пилешко филе с кашкавал и домати на фурна
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Класическо ястие, което винаги впечатлява. Пилешко филе на фурна с кашкавал и домати - лесно, бързо и безкрайно вкусно."

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • кашкавал краве - 350 г
  • домати - 3 - 4 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • босилек пресен - 3 - 4 листа
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер сладък - 1 ч.л.
  • подправка за пиле - 1 с.л.
  • натурално нишесте - 1 с.л.
  • сол на вкус
  • магданоз за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете пилешките гърди и оформете от тях пържолки.

Направете смес от червен пипер, сол, черен пипер, две или три лъжици олио и подправка за пиле. Намажете хубаво месото и го наредете в тавичка. Печете на 180 градуса за около 20 минути.

През това време настържете доматите. Сложете ги в касерола на котлона и добавете черен пипер, сол, щипка захар и листенцата пресен босилек и нишестето. Разбъркайте добре докато се сгъсти.

Залейте с доматената смес пилешките гърди и ги върнете във фурната за още 10мин, след което ги поръсете с настъргания кашкавал и го запечете.

Поднесете ястието поръсено с пресен магданоз или листенца босилек, според вкуса. Бон апетит!

Вижте също как да си приготвите пиле Монтерей или разкошни пилешки медальони в маслен сос.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: