Начин на приготвяне
Дюлите се обелват, почистват от семките и се нарязват на тънки резени. Подваряват се за 6-7 минути във вода с малко захар и канела, докато омекнат леко, след което се отцеждат.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавят се олиото и киселото мляко с разбития в него бакпулвер. Постепенно се прибавя брашното, ванилията и се разбърква до получаване на гладко тесто.
Тестото се излива в намаслена тава, отгоре се подреждат резените дюли и се поръсват леко с канела.
Сладкишът с дюли се пече на 180°C до златиста коричка. След охлаждане се поръсва с пудра захар.
В сезона на дюлите опитайте непременно и нашите мъфини с дюли, това леко и вкусно желе от дюли или дори нашето свинско с дюли на фурна.















