Есенен сладкиш от дюли

Maria KostoffMaria Kostoff
Автор
348207
Есенен сладкиш от дюли1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Насладете се на есенна класика - пухкав сладкиш с карамелизирани дюли и канела."

Необходими продукти

  • дюли - 3 броя (около 600 г)
  • брашно - 250 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 100 мл
  • кисело мляко - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • масло - 20 г (за намазване на формата)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се обелват, почистват от семките и се нарязват на тънки резени. Подваряват се за 6-7 минути във вода с малко захар и канела, докато омекнат леко, след което се отцеждат.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавят се олиото и киселото мляко с разбития в него бакпулвер. Постепенно се прибавя брашното, ванилията и се разбърква до получаване на гладко тесто.

Тестото се излива в намаслена тава, отгоре се подреждат резените дюли и се поръсват леко с канела.

Сладкишът с дюли се пече на 180°C до златиста коричка. След охлаждане се поръсва с пудра захар.

В сезона на дюлите опитайте непременно и нашите мъфини с дюли, това леко и вкусно желе от дюли или дори нашето свинско с дюли на фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: