Начин на приготвяне
Брашното, захарта и солта се смесват. Добавя се нарязаното студено масло и се претрива до получаване на трохи. Добавя се студена вода, замесва се бързо и се оформя топка. Охлажда се за 30 минути.
Ябълките се обелват и се издълбават леко, като някои се издълбават допълнително, за да се оформят „лица“ с малък нож - за Хелоуин ефект. Нарязаните вътрешности се смесват със захарта, подправките, лимоновия сок и брашното.
Тестото се разточва и се поставя в тава. Пълнежът се изсипва, ябълките с лица се подреждат отгоре. Във всяка ябълка се поставя по малко масло.
Ябълковият пай за Хелоуин се пече в предварително загрята фурна на 180°C за около 40-45 минути, докато тестото стане златисто, а ябълките се карамелизират леко. Оставя се да изстине преди сервиране, за да се стегне плънката.
Вижте също как да си приготвите вещерски пръсти за Хелоуин и дори вкусен тиквен пай за Хелоуин.















