Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват, почистват и нарязват на тънки лентички или малки парченца.
В загрят зехтин в тиган се сотират морковите, чушките, зеленият фасул и грахът до леко омекване. Подправят се със сол и черен пипер.
Калмарите се пълнят с приготвената зеленчукова смес, като се внимава да не се препълнят. Отворът се затваря с клечка за зъби или се забожда с дървено шишче.
Калмарите се нарязват внимателно отгоре на леки напречни ивици, без да се прерязват докрай, и се запичат в тиган с малко мазнина от всички страни до златист загар.
След това се намазват със соев сос и се запичат още кратко, за да се карамелизират леко. Поднасят се върху свежи листа маруля и резени лимон, поръсени с пресен магданоз.
Ако обичате калмари, опитайте непременно и рецептите ни за панирани калмари с чеснов сос и тези вкусни калмари с масло.













