Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Пълнени калмари със зеленчуци

Пълнени калмари със зеленчуци

AdminAdmin
Администратор
1357555
Пълнени калмари със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сочни калмари, хрупкави зеленчуци и лимоново докосване - елегантно ястие за специални моменти."

Необходими продукти

  • калмари - 4 бр. (почистени цели туби)
  • моркови - 1 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • зелен фасул - 100 г
  • грах - 100 г (може и замразен)
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пресен магданоз - 2 с.л.
  • лимон - 1 бр. (за сервиране)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват, почистват и нарязват на тънки лентички или малки парченца.

В загрят зехтин в тиган се сотират морковите, чушките, зеленият фасул и грахът до леко омекване. Подправят се със сол и черен пипер.

Калмарите се пълнят с приготвената зеленчукова смес, като се внимава да не се препълнят. Отворът се затваря с клечка за зъби или се забожда с дървено шишче.

Калмарите се нарязват внимателно отгоре на леки напречни ивици, без да се прерязват докрай, и се запичат в тиган с малко мазнина от всички страни до златист загар.

След това се намазват със соев сос и се запичат още кратко, за да се карамелизират леко. Поднасят се върху свежи листа маруля и резени лимон, поръсени с пресен магданоз.

Ако обичате калмари, опитайте непременно и рецептите ни за панирани калмари с чеснов сос и тези вкусни калмари с масло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: