Начин на приготвяне
Брашното и солта се смесват, добавя се нарязаното масло и се втрива до получаване на трохи. Постепенно се добавя студената вода и се омесва гладко тесто. Завива се във фолио и се оставя в хладилник за 20 минути.
Охладеното тесто се разточва и се поставя в тава за тарт (∅ 26 см), като краищата се оформят. Надупчва се с вилица и се запича за 10 минути на 180 °C.
През това време се разбиват яйцата със сметаната, овкусяват се със сол, пипер и подправките. Върху тестото се подреждат пилешките късчета, броколите, доматите и маслините. Залива се с яйчената смес и се поръсва с настърган кашкавал.
Пече се на 180 °C за около 30 минути, докато плънката се стегне и стане златиста.
Ако този тип солени печива ви допадат, опитайте непременно нашия киш със спанак и сирене или този разкошен солен тарт с праз и яйца.















