Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Солен тарт с пиле, броколи, домати и маслини

Солен тарт с пиле, броколи, домати и маслини

Солен тарт с пиле, броколи, домати и маслини1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Апетитен тарт с пиле, броколи и домати - ароматна наслада със средиземноморски дух. Подходящ както за обяд, така и за вечеря."

Необходими продукти

  • За тестото
  • бяло брашно - 250 г
  • студено масло - 125 г
  • сол - щипка
  • студена вода - 3 - 4 с.л.
  • За пълнежа
  • пилешко филе - 250 г (сварено или леко запържено)
  • броколи - 200 г
  • чери домати - 10 бр.
  • черни маслини - 10 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • течна готварска сметана - 200 мл
  • настърган кашкавал или моцарела - 100 г
  • сол и черен пипер - на вкус
  • риган или мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта се смесват, добавя се нарязаното масло и се втрива до получаване на трохи. Постепенно се добавя студената вода и се омесва гладко тесто. Завива се във фолио и се оставя в хладилник за 20 минути.

Охладеното тесто се разточва и се поставя в тава за тарт (∅ 26 см), като краищата се оформят. Надупчва се с вилица и се запича за 10 минути на 180 °C.

През това време се разбиват яйцата със сметаната, овкусяват се със сол, пипер и подправките. Върху тестото се подреждат пилешките късчета, броколите, доматите и маслините. Залива се с яйчената смес и се поръсва с настърган кашкавал.

Пече се на 180 °C за около 30 минути, докато плънката се стегне и стане златиста.

Ако този тип солени печива ви допадат, опитайте непременно нашия киш със спанак и сирене или този разкошен солен тарт с праз и яйца.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: