Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Аламинути»Бързи скариди с чесън и пармезан на тиган

Бързи скариди с чесън и пармезан на тиган

Бързи скариди с чесън и пармезан на тиган1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Комбинацията от масло, чесън, сирене пармезан и свежи подправки подчертава деликатния вкус на скаридите и ги превръща в елегантно, но лесно за приготвяне ястие."

Необходими продукти

  • скариди - 500 г (обелени, с опашка)
  • масло - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • пармезан - 50 г (настърган)
  • пресен магданоз - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загряват маслото и зехтинът на средна температура. Добавя се нарязаният на ситно чесън и се сотира за кратко, докато стане златист и ароматен, но без да загаря.

Скаридите се добавят в тигана и се готвят по 2-3 минути от всяка страна, докато станат розови и сочни. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Когато са готови, се поръсват с настъргания пармезан и накълцания пресен магданоз. По желание се добавя и лимонов сок за свежест.

Скаридите се поднасят веднага, най-добре с препечен хляб или паста.

Опитайте непременно и рецептите ни за скариди с масло и бяло вино и популярните скариди Саганаки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: