Начин на приготвяне
Ябълките се обелват и нарязват на тънки резени, след което се смесват с боровинките, захарта, канелата и лимоновия сок.
Плодовата смес се разпределя равномерно на дъното на тава или чугунен съд за печене.
В отделна купа се смесват брашното, овесените ядки, кафявата захар и солта. Добавя се студеното масло на кубчета и с пръсти или вилица се натрошава, докато се получат маслени трохи.
Трохите се разпределят равномерно върху плодовете, а отгоре по желание се поръсват филирани бадеми.
Ябълковият кръмбъл с боровинки се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за около 35 минути, докато горният слой стане златист и хрупкав, а плодовете се карамелизират. Поднесете го с топъл ванилов сос, топка ванилов сладолед или сметана.
Опитайте непременно и нашия крамбъл в купички или този разкошен сладкиш с ябълки и орехи.















