Начин на приготвяне
Пастата се сварява в подсолена вода до степен ал денте и се отцежда, като се запазва половин чаша от водата.
В голям тиган се загряват маслото и зехтинът. Добавя се лукът и се готви на слаб до среден огън около 20 минути, като се разбърква често, докато стане златист и карамелизиран. При нужда се добавя малко от водата, за да не загори.
Налива се виното и бульонът и се оставя да къкри 5 минути, докато сосът се сгъсти. Добавят се сварената паста и малко от отделената вода, ако е необходимо, за по-копринена текстура. Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка.
Накрая пастата се поръсва обилно с настърганите сирена, оставя се леко да се разтопи и се сервира веднага.
Тази рецепта е вдъхновена от класическата френска лучена супа, но в модерна паста версия. Карамелизираният лук придава дълбок и сладко-пушен вкус, а разтопеното сирене създава кадифена и богата текстура. Чудесен избор за уютна вечеря с гурме усещане.
Вижте също как да си приготвите пене арабиата или популярните мак енд чийз.















