Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Хлебни пръчици с моцарела и бекон

Хлебни пръчици с моцарела и бекон

Maria KostoffMaria Kostoff
Автор
348207
Хлебни пръчици с моцарела и бекон1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
4
"Хлебните пръчици с моцарела и бекон са любимо предястие в много пицарии и барове. Хрупкавият хляб, разтопеното сирене и соленият бекон създават неустоима комбинация."

Необходими продукти

  • тесто за пица - 1 брой (около 300 - 350 г)
  • масло - 50 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моцарела - 200 г (настъргана)
  • бекон - 100 г (на ленти)
  • пармезан - 40 г (настърган)
  • сол - щипка
  • пресен магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 220°C.

Тестото се разточва на кръг или правоъгълник и се поставя в тава, покрита с хартия за печене.

Разтопеното масло се смесва с пресования чесън и солта и се намазва обилно върху тестото. Поръсва се равномерно настърганата моцарела, след което се нареждат нарязаните на дребно ленти бекон.

Поръсва се с пармезан за по-интензивен вкус.

Пече се 17-18 минути, докато моцарелата се разтопи и стане златиста, а беконът - приятно хрупкав.

Нарязва се на пръчици и се поднася топло, самостоятелно или с чеснов сос или салца.

Вижте също как да си направите хлебни пръчици с моцарела и домати или вкусна панирана бейби моцарела.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: