Ezine.bg»Рецепти»Пица»Мини пици»Багета пица с бекон, царевица и сирена

Багета пица с бекон, царевица и сирена

Багета пица с бекон, царевица и сирена1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
32 мин.
Порции
2
"Хрупкава багета, разтопено сирене и апетитен бекон - уют и вкус в една хапка!"

Необходими продукти

  • багета - 1 бр.
  • бекон - 150 г (на ленти)
  • царевица (сладка, от консерва) - 1 чаша (около 150 г)
  • моцарела - 150 г (настъргана)
  • чедър - 100 г (настърган)
  • доматен сос - 120 мл
  • масло - 30 г
  • пресен розмарин - 1 ч.л.
  • пресен мащерка - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200°C. Багетата се разрязва по дължина и се подрежда върху хартия за печене.

В тиган се разтопява маслото, добавя се беконът и се запържва за кратко, докато стане леко златист.

Багетата се намазва с доматен сос, отгоре се разпределя царевицата, беконът и настърганите сирена.

Поръсва се с мащерка, розмарин, малко сол и черен пипер. Запича се 13-14 минути до златиста коричка и разтапяне напълно на сирената. Пиците багети се поднасят топли.

Вижте също как да си приготвите лека и диетична пица с блат от карфиол и опитайте непременно класическите принцеси с яйце и сирене.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: