Начин на приготвяне
Свинските шницели се начукват внимателно, за да станат тънки и крехки. Овкусяват се със сол и пипер.
Всяко парче се овалва последователно в брашно, разбити яйца и галета, като се притиска добре, за да се получи плътна, златиста панировка.
В дълбок тиган се загрява олио и шницелите се пържат от двете страни до хрупкава златна коричка.
Готовите шницели се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Картофите се обелват, нарязват на едри кубчета, овкусяват се със сол, черен пипер и олио и се пекат в загрята фурна на 200 °C около 25 минути, докато станат апетитно златисти.
Ястието се поднася горещо - свинските шницели остават сочни отвътре и хрупкави отвън, а гарнитурата от картофи балансира вкусовете идеално. Към всеки шницел можете да поднесете и сезонна салата.
Свинският шницел е вариант на прочутия виенски шницел (Wiener Schnitzel), произхождащ от Австрия. В оригинала се използва телешко месо, но в България и Германия по-често се приготвя от свинско. Панировката придава характерната златиста коричка, а гарнитурата от картофи и салата е класическо допълнение, което превръща това ястие в любима вечеря за поколения.
Вижте също как да си направите много вкусен виенски шницел или френския кордон бльо.















