Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Хапки»Хрупкави свински хапки в азиатски стил

Хрупкави свински хапки в азиатски стил

Elena TodorovaElena Todorova
Автор
1k5735
Хрупкави свински хапки в азиатски стил1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Златисти, хрупкави и сочни - панирани свински хапки, които ще ви накарат да поискате още!"

Необходими продукти

  • свинско бон филе или бут - 500 г
  • брашно - 100 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • газирана вода - 120 мл (или ледено студена вода)
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л. (по желание)
  • олио за пържене - около 500 мл
  • зелен лук - за поръсване
  • За поднасяне
  • сладко - кисел сос - или друг сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на тънки ивици, овкусява се със соев сос, сол, черен пипер и чесън на прах. Разбърква се и се оставя 20 минути да поеме ароматите.

В отделна купа се приготвя панировката, като се разбиват яйцата, прибавят се брашното, нишестето и студената газирана вода до получаване на гладка смес.

Месото се потапя в панировката и се пържи в загрято олио на 170-180°C, докато стане златисто и хрупкаво. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.

Хрупкавите свински хапки се сервират горещи, поръсени със зелен лук и поднесени с любим сос за топене.

Панираните свински хапки са популярни в много азиатски кухни, особено китайската и тайландската. Характеризират се с въздушна панировка и сочна сърцевина, което ги прави чудесно ястие както за споделяне, така и като основно. Обикновено се сервират с пикантни, кисело-сладки или чеснови сосове.

Вижте също как да си направите пилешки хапки Терияки или популярните пилешки хапки с бекон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: