Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на тънки ивици, овкусява се със соев сос, сол, черен пипер и чесън на прах. Разбърква се и се оставя 20 минути да поеме ароматите.
В отделна купа се приготвя панировката, като се разбиват яйцата, прибавят се брашното, нишестето и студената газирана вода до получаване на гладка смес.
Месото се потапя в панировката и се пържи в загрято олио на 170-180°C, докато стане златисто и хрупкаво. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.
Хрупкавите свински хапки се сервират горещи, поръсени със зелен лук и поднесени с любим сос за топене.
Панираните свински хапки са популярни в много азиатски кухни, особено китайската и тайландската. Характеризират се с въздушна панировка и сочна сърцевина, което ги прави чудесно ястие както за споделяне, така и като основно. Обикновено се сервират с пикантни, кисело-сладки или чеснови сосове.
Вижте също как да си направите пилешки хапки Терияки или популярните пилешки хапки с бекон.















