Баница с лапад

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
10/08/2010
"Пролетта е точното време да приготвите баница с лапад, защото тогава лападът е най-крехък и най-пълен с витамини "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо36 475
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти без лапада се объркват, както при обикновена баница.

Изчистете лапада от средната жилка и сложете да се попари за минута.

Започнете да редите баницата в намазнена тава, като редувате кора, плънка и отгоре плътен слой с листа от лапада. През 3 кори се поръсва с олио.

Наредената баница се реже на парчета и се залива с разбитите мляко и яйца.

Печете на слаба фурна, на около 160 градуса. Така се надува максимално. Готовата баница се покрива с кърпа и се обръща върху малки чаши на обратно, докато изстине.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 14
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
какво е лапад?
какво е лапад?
09.01.2015 18:57
Какво е лапад?
0
0
Силвена
Силвена
11.04.2012 11:59
Беше много вкусно.
0
0