Баница с лапад

ЕфросияЕфросияДжедай301
10/08/2010
"Пролетта е точното време да приготвите баница с лапад, защото тогава лападът е най-крехък и най-пълен с витамини "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34 993
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти без лапада се объркват, както при обикновена баница.

Изчистете лапада от средната жилка и сложете да се попари за минута.

Започнете да редите баницата в намазнена тава, като редувате кора, плънка и отгоре плътен слой с листа от лапада. През 3 кори се поръсва с олио.

Наредената баница се реже на парчета и се залива с разбитите мляко и яйца.

Печете на слаба фурна, на около 160 градуса. Така се надува максимално. Готовата баница се покрива с кърпа и се обръща върху малки чаши на обратно, докато изстине.

Рейтинг

5 14
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
какво е лапад?
какво е лапад?
09.01.2015 18:57
Какво е лапад?
0
0
Силвена
Силвена
11.04.2012 11:59
Беше много вкусно.
0
0