Сос Беарнез

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Сос Беарнез
05/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Сос, чийто вкус ще ви пренесе в едно от онези бистра в Монмартр, в сърцето на Париж"

Необходими Продукти

  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • яйца - 2 жълтъка
  • масло - 60 г
  • лук - 1 малка глава
  • естрагон - 2 стръка пресен или 1 с.л. лъжица
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Лукът се наситнява и се слага в тенджера да къкри заедно с оцета и виното на умерен огън. Когато оцетът изври напълно, тенджерата се маха от котлона и се остава да поизстине.

Разбива се на водна баня маслото със солта, пипера и естрагона и постепенно се прибавят жълтъците. Към тази смес започнете да добавяте охладената смес с оцета, като непрекъснато разбивате с тел.

Трябва сместа да се сгъсти и да започне да лепне по лъжицата. Сосът се поднася с печени меса, варени яйца и др. По желание се подправя с лимонов сок и бял пипер.

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: