Унгарска торта

ИларияИлария
Новак
578
181
33
720
16/11/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции14 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 941
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до пухкав крем, добавете и объркайте с настъргания шоколад и разбитите на сняг белтъци.

Прибавете смлените бадеми и ароматизирайте с ванилия. Сипете сместа във форма с хартия за печене и изпечете в слаба фурна до готовност.

За крема разбийте на водна баня яйцата, захарта, брашното до сгъстяване. Отделно разбийте маслото с настъргания шоколад. Добавяйте лъжица по лъжица от яйчния крем към масления и разбийте добре крема. Финално добавете малко ликьор и доразбийте.

Разрежете изстиналия блат на 2 или 3 отделни и ги слепете с крем. Намажете тортата с крем и оставете да престои няколко часа или нощ, преди да я поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар