Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва на фурна с лимон

Пъстърва на фурна с лимон

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3221k5247
Пъстърва на фурна с лимон
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
"Свежа, сочна и прилежно приготвена, пастървата на фурна е перфектната идея за семейната вечеря или специален повод."

Необходими продукти

  • пъстърва - 2 броя
  • лимон - 6 резена
  • За дресинга
  • зехтин - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • копър - 1 ч.л.
  • девесил - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • естрагон - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред приготвям дресинга като смесвам зехтина, солта, копъра, девесила, ригана, естрагона и лимоновия сок в голяма купа.

Разбъркваме добре всички съставки и овалваме разрязаните пъстърви добре в дресинга. Оставяме рибата половин час да поеме ароматите.

Слагаме пъстървите в тава и във всяка от тях слагаме по три резена лимон.

С останалата част от дресинга заливане рибите и печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути. За да не стане суха рибата, можете да сложите и отгоре резени лимон, така лимонът дава повече влажност на рибата.

Вижте също как се маринова риба преди готвене и разберете как да си направите пъстърва на скара.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: