Бешамел с кашкавал

ИларияИлария
Новак
578
176
33
716
15/11/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 132
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете брашното в него. Постепенно разредете с млякото до получаване на гъста каша. Снемете от котлона, бъркайте да изстине и добавете два жълтъка, като разбъркате добре.

Сварете междувременно белтъците им и ги накълцайте ситно. Смесете ги към соса заедно с другите 3 твърдо сварени и накълцани яйца. Добавете настъргания кашкавал. Посолете соса и го овкусете с черен пипер.

Сипете сместа в намаслена тавичка, поръсете плътно с галета и сложете парченца масло. Сложете да се пече.

След като поизстине, нарежете на парчета, които може да поднесете с доматен сос.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар