Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото на тънки дълги ленти, запържваме го в сгорещен тиган с малко мазнина за около 5 минути и изваждаме.
В същия тиган задушаваме нарязания на ситно лук за около 4-5 минути и добавяме нарязаните на филийки гъби, сол и черен пипер.
За соса загряваме маслото, след като се разтопи, добавяме брашното и след това на части млякото, като не спираме да бъркаме. След това сол, черен пипер и щипка индийско орехче и варим до сгъстяване.
Смесваме пилешкото, гъбите и соса и прехвърляме във формички за печене.
Поръсваме с настъргания кашкавал и печем най-вкусното пиле жулиен в загрята фурна на 180°С за около 15-20 минути.
Ако обичате да хапвате печено пиле на фурна, разгледайте и тези идеи за пилешки запеканки.