Начин на приготвяне
Първо почистете и измийте броколите и карфиола, разделете ги на по-малки розички.
Бланширайте зеленчуците във вряща подсолена вода за кратко. Имайте педвид, че броколите трябва да се извадят след около 8 минути, а на карфиола му трябва малко повече.
Намазнете тава за печене със зехтин. Разпределете розичките карфиол и броколи. Отгоре ги поръсете с малко зехтин и лимонов сок, посолете.
Разбъркайте заквасената сметана с настъргания чесън и подправките. Отделно разбийте яйцата и ги добавете към сметаната.
Залейте зеленчуците.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете запеканката за 10-12 минути. Извадете тавата и поръсете с настъргания кашкавал, върнете да се разтопи.
Запеканката с броколи и карфиол е готова.